1. Wat houdt examengarantie precies in?

Examengarantie betekent dat je een eventueel 2e examen door ons betaald wordt. Voorwaarde is wel dat de leerling regelmatig lest. Natuurlijk werken wij er samen met jou aan om in één keer te slagen!

2. Rij je altijd in dezelfde auto en heb je altijd dezelfde instructeur?

Bij ons is het gebruikelijk dat je altijd in dezelfde lesauto rijles hebt. Ook kun je steeds bij dezelfde instructeur of instructrice je les inboeken. Wij zelf hebben ook het liefst dat je met dezelfde auto en instructeur/instructrice je lessen volgt. Mocht je toch willen wisselen dan is dit altijd mogelijk.

3. Wanneer kan ik beginnen met lessen?

Afhankelijk van ons rooster kun je al vrij snel beginnen met je rijopleiding. Bel even als je precies wilt weten waneer je ingeboekt kunt worden.

4. Is het mogelijk het lesgeld in meerdere termijnen betalen?

In overleg met je rij-instructeur/instructrice is het mogelijk om het lesgeld in termijnen te betalen. Het verschuldigde bedrag wordt dan in drieën gesplitst. Het eerste deel dient voldaan te worden vóór de 1e les, het tweede deel vóór de 8e les en het derde deel vóór de 15e les. Onze voorkeur gaat uit naar betaling in één keer.

5. Welke eisen gelden er voor de pasfoto die gebruikt moeten worden voor het rijbewijs?

Eind december 2000 heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat laten weten dat vanaf 1 januari 2001 andere eisen gaan gelden voor de pasfoto op het rijbewijs. Op de pasfoto’s moet het gezicht van de aanvrager recht van voren tegen een lichte achtergrond zijn gefotografeerd. Om alle betrokkenen de gelegenheid te geven zich op de nieuwe situatie in te stellen, is een overgangsperiode bepaald.

6. Hoeveel vragen moet je goed hebben bij het theorie-examen?

Een theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er minstens 44 goed moet hebben. Lees meer over Theorie nieuwe stijl 

7. Hoeveel open en meerkeuzevragen zitten er in het nieuwe examen?

Vanaf 1 oktober 2002 zitten er minstens 3 open vragen of meerkeuzevragen in het theorie-examen. Dit aantal groeit in de loop der tijd. Lees meer over Theorie nieuwe stijl